
رنگها با توجه به انرژی شگفتانگیزی که دارند میتوانند در معرض قرارگیری نور بر روی عملکرد افراد به خصوص کودکان تاثیرات مثبتی داشته باشند. از آنجایی که کودکان قشری حساس با احساسات لطیف هستند راحتتر تحتتاثیر رنگها قرار میگیرند. طبق تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است نشان میدهد که رنگها میتواند خلاقیت کودکان را بالاتر ببرند از اینرو بر فعالیت مغز تاثیر مستقیم دارند.
در واقع نقش رنگ در طراحی لباس بچه گانه را نمیتوان نادیده گرفت. با توجه به اینکه هر رنگ مفهوم و معنای خاصی دارد باید در انتخاب رنگ در طراحی لباس بچه گانه دقت بیشتری کرد. طراحان لباس کودکان باید بدانند که از چه نوع رنگ و ترکیب رنگی برای این کار استفاده کنند.
چگونه با رنگ در طراحی لباس بچه گانه آنان را تحت تاثیر قرار دهیم؟
همانطور که میدانیم یکی از تاثیر برانگیزترین مزایایی که استفاده از رنگ در طراحی لباس بچه گانه دارد تاثیراتی است که رنگ به طور مستقیم بر احساسات و مغز کودکان دارد. استفاده از رنگهای شاد میتواند کودکان را با هیجانات بیشتر آشنا و روحیه آنان را شاد کند. کودکان با استفاده از رنگها میتوانند افکار خود را به راحتی بیان کنند و حرفهای ناگفته خود را به ما انتقال دهند.
هر فردی که از رنگ در طراحی لباس بچه گانه استفاده میکند باید به خوبی بر این حرفه تسلط کافی داشته باشد. زیرا با توجه به تفاوت سنی هر کودک ممکن است رنگی خاص برای طراحی لباس بچه گانه مورد استفاده واقع شود. در کودکانی که سنی کمتر از ۵ سال دارند و توانایی خواندن و نوشتن ندارند، رنگ میتواند در بیان حرفهای آنان نقش مهمی را ایفا کند.
رنگ در طراحی لباس بچه گانه نیز میتواند به همین اندازه مهم باشد. طراحان لباس باید در ابتدا سن کودکانی که میخواهند طراحی لباس را برای آنان انجام دهند را در نظر بگیرند و بر این اساس از رنگی متناسب با سن و سال هر کودک استفاده کنند. این افراد باید بدانند که کودکان برای ارتباط راحت با محیط اطراف خود از رنگها استفاده میکنند.
رنگ در طراحی لباس بچه گانه به عنوان یک عامل محیطی میتواند نقش مهمی در رشد و افزایش خلاقیت، تاثیر مستقیم بر واکنشهای روانی، پیشرفت، تغذیه و شادابی کودکان داشته باشد. به همین دلیل طراحان لباس بچه گانه در این خصوص آموزشهای تخصصی دریافت میکنند تا بتوانند با دقت و مهارت بالایی، انتخاب رنگ در طراحی لباس بچه گانه را مدنظر قرار دهند.
نقش رنگ در طراحی لباس بچه گانه بر روی مغز کودکان
با توجه به شرایطی که از رنگ در طراحی لباس بچه گانه استفاده میشود، آنها میتوانند اثرات مثبت و یا منفی بر روی کودکان بر جای بگذارند. در واقع طراحی لباس کودکان تنها با یک رنگ ممکن است تاثیرات منفی بر روی کودکان بگذارد. این تاثیرات میتوانند ضربان قلب، نبض، فشار خون و تنفس کودکان را با مشکل روبرو کنند. این شرایط ممکن است با انتخاب نوع نامناسب رنگ در طراحی لباس بچه گانه دیده شود.
در مقابل رنگهایی که میتوانند تحرک کودکان را کمتر کنند نیز باعث بیاشتهایی، اضطراب، کم تحرکی، خمودگی و کاهش تمرکز در این قشر از افراد میشوند. بر طبق مطالعاتی که بر روی نقش رنگ در طراحی لباس بچه گانه بر روی مغز کودکان انجام شده است، میتوان گفت که کل سیستم عصبی کودکان از طریق رنگ تحتتاثیر قرار میگیرد.
همانطور که میدانیم چشم با مغز ارتباط نزدیکی دارد. هنگامی که کودکان رنگی را مشاهده میکنند، در مغز هورمونی ترشح میشود که میتواند بر کلیه رفتارهای کودک تاثیرگذار باشد. از اینرو سطح انرژی این افراد با دیدن رنگهای متفاوت میتواند کم و زیاد شود.
مفهوم هر رنگ در طراحی لباس بچه گانه
با توجه به روانشناسی رنگها میتوان گفت که هر رنگ مفهوم و معنای خاصی را دارد که باید در طراحی لباس بچه گانه به این امر توجه ویژهای شود. به همین دلیل در این مقاله به مفهوم برخی از رنگهایی میپردازیم که استفاده از آنها در طراحی لباس کودکان میتواند هیجانات و احساسات متفاوتی را در آنان برانگیخته کند.
رنگ قرمز در لباس کودکان
بی شک مفهوم رنگ قرمز بر کسی پوشیده نیست. این رنگ یکی از محرکترین رنگهایی است که میتواند احساسات شدیدی را در کودکان ایجاد کند. رنگ قرمز میتواند به طور مستقیم تاثیرات شگرفی را بر بینایی و در نتیجه عملکرد مغز و سیستم عصبی کودکان بر جای بگذارد.
این رنگ در طراحی لباس بچه گانه میتواند توجه کودکان را به خود جلب کند و آنها را به سمت بیش فعالی سوق دهد. به همین دلیل هرگز از این رنگ به طور خالص در طراحی لباس بچه گانه استفاده نکنید و آن را با رنگهای سفید، صورتی و رنگهای ملایمتری ترکیب کنید. در این صورت تاثیر رنگ قرمز بر کودکان در حد متعادلی قرار خواهد گرفت.
رنگ زرد و طراحی لباس بچه گانه
زرد را میتوان از جمله رنگهایی دانست که در ایجاد شادی در روحیه کودکان تاثیرات مثبتی را دارد. همچنین با توجه به ماهیت این رنگ، گرما، شور و شوق و ایجاد خلاقیت در کودکان افزایش پیدا میکند. از آنجایی که این رنگ روشنتر از رنگ قرمز است میتواند طراوت و نشاط را برای کودکان به ارمغان بیاورد.
با این حال استفاده بیرویه از رنگ زرد در طراحی لباس کودکان ممکن است باعث ایجاد عصبانیت در آنان شود. میتوانید این رنگ را با رنگهای آبی و سبز ترکیب کنید. این امر به ایجاد آرامش بیشتر در کودکان کمک کند.
رنگ سبز رنگی آرام بخش
این رنگ جز رنگهایی است که نشاندهنده سلامت روانی است و میتواند به شدت در روحیه کودکانی که دارای تنشهای عصبی هستند تاثیر مثبتی داشته باشد. با استفاده از رنگ سبز در طراحی لباس کودکان میتوان کودکانی را مشاهده کرد که دارای آرامش روحی و روانی هستند و از نظر رفتاری در حد متعادلی قرار دارند. استفاده از این رنگ را در طراحی لباس کودکان فراموش نکنید.